Witajcie Kochani!
Dziękuję Wam za piękne słowa, jestem bardzo szczęśliwa kiedy je czytam;-)
Bardzo, bardzo dziękuję!!!
***
Jak już pisałam uwielbiam jabłka i cynamon.
Dziś postanowiłam, że zrobię najlepszy deser jesienny, który naprawdę smakuję Mi najbardziej jesienią.
Ryż z jabłkami!
Coś niesamowitego.
Niektórzy mogą ryż z jabłkami zjeść na obiad i im to wystarcza, ale niestety nie Mnie...
... najpierw muszę zjeść coś solidnego, a dopiero potem odrobina przyjemności!;-)
;););)
Jeśli i Wy Kochane macie ochotę na ten jesienny deserek podaję przepis:-)
Potrzebne:
ryż
słoik musu jabłkowego
cynamon
mleko
masło
Wykonanie:
Ryż ugotować w mleku.
Następnie formę wysmarować masłem, wyłożyć połowę ugotowanego ryżu, na to mus jabłkowy, posypać cynamonem, na jabłka resztę ryżu i na koniec posypać cynamonem. Na wierzch kładziemy 3 łyżki masła
Pieczemy w temperaturze 180 stopni około pół godziny.
Było przepyszne;-);-);-)
Ściskam Was mocno;-)
Do następnego...
Pozdrawiam!
Natalia
Jak zawsze pyszności też lubię ten deser:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
Oj kochana....Porządnie tym cynamonem zaszalałaś....................... :)
OdpowiedzUsuńJa osobiście też lubię najpierw jakiś konkret, a dopiero słodkości na deser.... Bo inaczej to bym jadła i jadła i zawsze jakiś niedosyt by był! hihi! ;)
Ryż robię podobnie.Dzieciaki wcinają tylko uszy im się trzęsą! Moje najstarsze dziecię uwielbia jeszcze zupę owocową z makaronem. Posypaną także cynamonem.Mniaaaammmm.......
Buziaki!
To jest mój smak dzieciństwa! Uwielbiam! Dla mnie to idealny obiad! Dzięki za przypomnienie:-)
OdpowiedzUsuńTakiego przepisuj szukałam.Smakowity,i już sobie go zapisuje:))
OdpowiedzUsuńJa Natalko poprosze, ale bezzzz cynamonu- moze byc z cukrem!!! Cynamon i gozdziki to moi smakowi wrogowie - nie znosze , tak juz mam :O)
OdpowiedzUsuńmniam, mniam:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
eva
mmmmy pycha :) moja mama piekła takie pyszności :)
OdpowiedzUsuńW moim domu to kultowa potrawa,O! jutro zrobię-co za szczęście,nie muszę się rano głowić co na obiad:)
OdpowiedzUsuńu nas to nie deserek a obiadek;) ale albo zjadam jego olbrzymią porcję, albo z zupką najpierw. Inaczej też głoduję;)
OdpowiedzUsuńdla mojego brzdąca jak znalazł;)))))
OdpowiedzUsuńbuziaczki Natalko;**
Dzięki za miłe słowa....Uwielbiam tą potrawę...Pozdrawiam pa....
OdpowiedzUsuńAle zapachniało. I tym sposobem wiem co dzisiaj zrobię na obiad:) Zupkę mam ugotowana wiec takie drugie danie to w sam raz będzie. Ja dodatkowo posypuje danie z wierzchu orzechami włoskimi. one się cudnie uprażą i mają wyjątkowy smak. polecam:)
OdpowiedzUsuńha ha wstyd się przyznać ale....nigdy nie jadłam ;) za to moja sis je na obiad :) buziaczki :*:*
OdpowiedzUsuńOjejej! Uwielbiam ryż z jabłkami i cynamonem! To najbardziej jesienny smak z możliwych :) Pysznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam ryżu z jabłkami w tej formie :D
OdpowiedzUsuńNo i wymyśliłaś ;) niby takie proste danie, a jakie smaczne :-P
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysl na zdjecia z tymi listkami, super to wyglada.. az by sie listki chcialo zjesc! :D
OdpowiedzUsuńNatalko, przypominasz moje ulubione smaki:) Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, gości bardzo często na moim stole, bardzo go lubię.Pięknie go podałaś:)
OdpowiedzUsuńBuziaki ciepłe
Uwielbiam!:) Pięknie wygląda i jest przepyszny!:)
OdpowiedzUsuń