Witajcie!
Podobno weekend ma być paskudny!;-(
Miejmy nadzieję, ze nie będzie, aż tak źle i zima do nas już nie wróci!
Ale, gdyby jednak brakowało nam słońca, polecam Wam na weekend
babkę z polewą czekoladową:-)
Przepis możecie znaleźć tutaj.
Już kiedyś ją Wam polecałam.
Jednak tym razem dodałam kisiel cytrynowy!
I zamiast cukru pudru zrobiłam polewę czekoladową.
Polewa czekoladowa:
Potrzebne:
pół kostki margaryny
3,5 łyżki cukru
2,5 łyżki kakao
1 jajko
Margarynę, cukier, kakao rozpuścić w rondelku.
Następnie zdjąć z ognia i dodać jajko.
Szybko wymieszać, aż polewa zgęstnieje.
Życzę Wam słodkiego i słonecznego;-) weekendu!
Pozdrawiam
Natalia
Kochana .. właśnie popijam kawkę i jak bardzo bym teraz skosztowała Twojej babki , ojojoj ! :-))
OdpowiedzUsuńFajny ten kubeczek .. muszę jechać je zobaczyć :-))
Straszą na weekend ,ale patrząc na to co za oknem - wierzyć się nie chce :-)
Nie mogę do ciebie zaglądać, bo ślinka cieknie :-) a ja nie mogę jeść ciast ;-(
OdpowiedzUsuńKiedyś piekłam podobną babkę i była bardzo smaczna. Miłego weekendu Natalio:)
OdpowiedzUsuńDobrze, że mam suszone śliwki to trochę załagodzę ślinotok:)
OdpowiedzUsuńMm, baba prezentuje się pięknie! Na pewno smakowała świetnie :D
OdpowiedzUsuńFajny pomysł z tym, żeby dodać kisiel. Muszę spróbować. Pozdrawiam ciepło i podzielam Twoją nadzieję, że zima już nie wróci. Chociaż u nas to nigdy nie wiadomo :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie robiłam polewy z jajkiem? Do takiego gorącego wlewasz? jajko się nie ścina?
OdpowiedzUsuńAle kusisz tymi pysznościam! Śliczny kubeczek :)
OdpowiedzUsuńMiłego weekendu!
Uciecha dla oka (- talerzyki) i brzucha:)
OdpowiedzUsuńjak zwykle apetycznie tu u ciebie:)
OdpowiedzUsuńU Ciebie jak zwykle pełno smakowitości :)
OdpowiedzUsuńRazem chyba żeśmy piekły te babki. Twoja wygląda wspaniale , moja może tak pięknie nie wyrosła, ale w smaku jest pyszna. W następnym tygodniu skorzystam z Twojego przepisu - pozdrawiam cieplutko i miłej niedzieli życzę.
OdpowiedzUsuńMniam,mniam......Ale smakowita babka,uwielbiam takie ciasta:))
OdpowiedzUsuńAle mi narobiłaś smaka!!! A ten serwis w kwiaty skradł mi serce, koniecznie wyprubuję:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMniam mniam, szkoda że nie mogę jadać takich pyszności.
OdpowiedzUsuńTy jak zawsze kusisz:)))pyszności:)
OdpowiedzUsuńOjej jak pysznie wygląda :-).Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńJaka pychotka! :) Mniam!
OdpowiedzUsuńoch Natalko jakie pyszności u Ciebie :)
OdpowiedzUsuńBuziaki :)
Mam podobny przepis na babke od mojej Mamy, stary jak swiat ale doskonaly, tylko bez octu i kisielu, zamiast tego rozprowadzam proszek do pieczenia w pol szkalnki cieplego mleka...Pyszna jest i twoja tez pysznie wyglada !
OdpowiedzUsuńPozdrowienia sle Natalko!
P.S. Jestes imienniczka mojej drogiej Mamy...
już mi się kojarzy ta babka ze Świętami :D
OdpowiedzUsuńpozdrawiam Natalko ;*
Ale pyszności!! Muszę kiedyś wypróbować Twój przepis-babka wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło