piątek, 16 sierpnia 2013

Kitchen i cukier różany

Witajcie!

Po kilkudniowym braku internetu powracam.
Zrobiło się niestety troszeczkę zaległości blogowych, ale postaram się wszystko nadrobić.

Dziękuję Wam za piękne komentarze pod ostatnim postem.
I jeszcze raz Wam polecam tą tarte. 
Spróbujcie i dajcie znać czy Wam smakowała tak ja Mnie, bo wiadomo nie wszystkim musi smakować;-)

A dziś pokazuję Wam nowy wieszak kuchenny. 
Został zawieszony pod półeczką i bardzo Mi się podoba...
I też kilka fotek z innych zakątków kuchennych;-)










Ostatnio też wspominałam o cukrze różanym.
Bardzo dobry nie tylko do herbaty, ale też do wypieków.


Cukier różany

2 szklanki cukru
2 szklanki płatków dzikiej róży
Rozetrzeć płatki róży na miazgę ( można blenderem lub moździeżem) .
Wymieszać z cukrem.
Następnie suszyć na płaskiej blaszce dwie doby.





I mamy tez fajną dekorację na kuchenny stół...

Zmykam teraz w odwiedzinki do Was...
Wspaniałego i pogodnego weekendu...
Pozdrawiam Was!
Buziaki
Natalia

9 komentarzy:

  1. Hej Natalko, cudnie jak zawsze... duzo usciskow :O)
    a.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ojej świetny pomysł, nawet nie pomyślałabym, że tak można :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ten cukier to świetny pomysł! i wygląda rewelacyjnie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wieszaczek idealnie wpasował się do Twojej cudnej kuchni, fajny klimacik w niej rządzi!!!! Cukier różany - jej on ma taki cudowny zapach ... smak... wygląd...

    OdpowiedzUsuń
  5. Śliczny wieszaczek - świetnie pasuje do reszty :)
    Tak kusisz tą tartą, że chyba się skuszę i jak tylko będę miała sprawny piekarnik przetestuję przepis :)

    Pozdrawiam!
    megshandmade.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Fantastyczny kącik!
    a cukier wow fajny pomysł!;)
    buziaki

    OdpowiedzUsuń
  7. wieszaczek śliczny, bardzo podoba mi się w Twojej kuchni:)pozdrawiam cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Urocza kuchnia! A cukier wygląda bosko!

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJĘ ZA KAŻDE SŁOWO POZOSTAWIONE NA MOIM BLOGU:)